Εργαστήρι για γονείς παιδιών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης με θέμα τις οθόνες & το Διαδίκτυο από το Κέντρο Πρόληψης Αχαΐας - Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023

Το Κέντρο Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας Π.Ε. Αχαΐας «Καλλίπολις» πρόκειται να υλοποιήσει εργαστήρι για γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση, με θέμα τις οθόνες και το Διαδίκτυο. Ειδικότερα στο πλαίσιο του εργαστηρίου οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα μέσα από συζήτηση να προβληματιστούν και να ενημερωθούν για τα ακόλουθα: 
 
 
Πώς μπορούμε να προστατέψουμε τα παιδιά από την έκθεση στις οθόνες και το Διαδίκτυο;
Ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών σε αυτό το αναπτυξιακό στάδιο;
Ποια όρια χρειάζεται να θέσουν οι γονείς;
Ποιοι είναι οι κίνδυνοι και πώς θα τους προλάβουμε;

Το εργαστήρι πρόκειται να υλοποιηθεί από επαγγελματίες του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας Καλλίπολις τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρες 17:30-20:00. Ο χώρος υλοποίησης είναι τα γραφεία του Κέντρου Πρόληψης (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 35, 1ος όροφος) και η συμμετοχή είναι δωρεάν.
Tα αιτήματα που δεχθήκαμε ήταν πάρα πολλά και σε μια προσπάθεια να ανταποκριθούμε αποφασίσαμε να υλοποιήσουμε τελικά δυο εργαστήρια. Ωστόσο και πάλι συμπληρώθηκε ο αριθμός των συμμετεχόντων.
Η ανταπόκριση σας μας βοηθάει να καταλάβουμε πόσο σημαντικές είναι οι ανάγκες σε αυτό το θέμα και φυσικά θα προσπαθήσουμε μέσα από μακροχρόνιες δράσεις για γονείς, εκπαιδευτικούς και παιδιά να κάνουμε το καλύτερο!!